×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 377
Srijeda, 17 Svibanj 2017 13:49

Dehonijanski glasnik

Napisao/la

Dehonijanski glasnik "Vrijeme Srca" izlazi u tiskanom izdanju od 2002. godine kao kvartalnik, četiri puta godišnje: u ožujku, lipnju, rujnu i prosincu. Prije toga izlazio je povremeno od 1994. godine, umnožavan fotokopiranjem u nekoliko stotina primjeraka, u okviru župe. Sada je stekao nakladu od 1000 primjeraka i distibuira se osim u Zagrebu i u druge župe u Hrvatskoj. Nadamo se da će se s vremenom naklada povećavati.

Naš glasnik obrađuje ne samo "dehonijanske" teme, već i druge od općeg značaja za svakog vjernika. Mogu će pronaći zanimljivi i korisni sadržaji. Glasnik je podijeljen na rubrike. Neizostavne su rubrike koje se tiču naše duhovnosti i našeg osnivača, jer putem glasnika želimo širiti našu duhovnost i našom karizmom obogaćivati čitatelje.

Pored tih rubrika su i rubrike od općeg značaja, koje mogu biti korisne i zanimljive svakom vjerniku. Tako u njemu obrađujemo obiteljske teme i problematiku. Kršćanska obitelj je danas osobito u krizi i izložena mnogim kušnjama i napadima. Stoga na ovaj način želimo pomoći kako nadvladati ove kušnje i skladno živjeti vjeru u kršćanskoj obitelji.

Zatim osvrćemo se na razne događaje i zbivanja u Crkvi. Imamo rubriku o crkvenim pokretima u kojima nastojimo prikazati život i karizmu mnogih pokreta koji aktivno prakticiraju i žive vjeru, svaki na svoj specifičan način u duhu karizme svojih osnivača.
Nadalje u svakom broju može se pronaći i razgovor s različitim osobama koje kao duhovne osobe ili angažirani laici žive i svjedoče vjeru, te na taj način daju primjer i poticaj ostalima.

Osim toga u zadnja dva broja uveli smo rubriku posvećenu bolesnicima, koju uređuje p. Zvonko Šeremet koji radi kao bolnički kapelan u požeškoj bolnici. Uveli smo još i rubriku posvećenu Božjem Milosrđu. Objave Milosrdnog Isusa sv. Faustini mnogi rado prihvaćaju utječući se Božjem Milosrđu i mnogi se interesiraju za ovu pobožnost, pa smo toj tematici posvetili jednu rubriku kako bi čitatelji mogli pronaći ono što iz zanima o tome.
I na kraju uvijek se u glasniku može pronaći i koje razmišljanje, te poučna priča, uz malo šale i "razbibrige" uz križaljku...

Putem neše stranice želimo vam prezentirati naš glasnik. Uskoro će biti mogućnost pronaći arhivu časopisa u PDF-u. Ako se netko zainteresira za ovaj list putem naše stranice, bit će nam drago da postanete naši čitatelji i evetntualno pretplatnici...

Pročitano 1912 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 11 Travanj 2018 08:53

Više u ovoj kategoriji: « Impressum