×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 377
Četvrtak, 06 Srpanj 2006 08:52

Povijest Družbe u Hrvatskoj

Napisao/la

Prvi Svećenik Srca Isusova koji je na neki način stupio u kontakt s Crkvom u Hrvatskoj bio je p. Heinrich Bohmer, član njemačke provincije. On je u teškim vremenima materijalno pomagao mnogim redovničkim zajednicama časnih sestara, kao i bogoslovijama u Zagrebu i Đakovu (nabavke i donacije nekih strojeva koji su nedostajali i sl.)

Četvrtak, 06 Srpanj 2006 08:46

Prva zvanja iz Hrvatske

Napisao/la

Godine 1984. Zvonko Šeremet iz Slavonskog Broda odlazi najprije u Beč i započinje postulat, a kasnije nastavlja svoju redovničku formaciju u Poljskoj.

Tamo najprije završava novicijat u Stopnici 1986. g. te zatim nastavlja filozofsko - teološki studij u Misijskom sjemeništu u Stadnikama (dehonijanska bogoslovija u Poljskoj).

Četvrtak, 06 Srpanj 2006 08:43

Naša djelatnost

Napisao/la

U počecima naše prisutnosti u Hrvatskoj uglavnom se bavimo dušobrižništvom i to na dvije župe. U Zagrebu u župi Marije Majke Crkve (u naselju Trnovčica), a od 2002. godine i na župi u Požeškim Sesvetama.

Za druge djelatnosti koje su inače specifične za našu redovničku zajednicu, za sada nemamo mogućnosti, zbog malog broja članova.

Četvrtak, 06 Srpanj 2006 08:36

Distrikt ACR

Napisao/la

Zbog nedovoljnog broja članova, kako u Austriji (7), tako i u Hrvatskoj (5), Družba Svećenika Srca Isusova u Hrvatskoj još nema status Provincije, nego zajedno s Austrijom čini Austrijsko - hrvatski Distrikt ACR (Austro-CRoato), koji je od lipnja 2006. godine neposredno ovisan o Generalnoj upravi Družbe u Rimu.

Srijeda, 12 Srpanj 2006 08:19

Povijest jedne ljubavi

Napisao/la

Svjedočanstvo duhovnog zvanja

Jedanaestogodišnji Zvonko je vrlo živahan dječarac. Puno vremena provodi u igri. Obožava nogomet. Čitave dane provodi na igralištu. Navija za Dinamo i plače kad njegov klub gubi. Oduševljen je radio-prijenosom komentatora Ive Tomića. Voli ptice, jablane, Glogovicu i svoju Livadu (naselje u Slavonskom Brodu). Zovu ga Nota, Doja, Cole. Voli loviti ribu. Skuplja markice. Vrlo je nemiran u školi pa ga učiteljica mora stalno opominjati. Dobiva i ukor. Ipak, ona ga brani kad ga razred optužuje za nemir. On joj to nikad neće zaboraviti.

Utorak, 22 Svibanj 2007 00:14

Informacije za kandidate

Napisao/la

I danas redovnici Dehonijanci šire ideju O. Dehona: "Idite u svijet i navješćute ljubav Srca Isusova prema svim ljudima".

Srcu Isusovu, zahvaljujemo za dar koji nam je dalo u osobi oca Dehona, te za djelo koje je nastalo nakon njega.

Utorak, 20 Studeni 2007 23:11

Gradnja samostana

Napisao/la

Dana 15. studenog ove godine izdana je građevinska dozvola za samostan naše Družbe, pored nove crkve u Trnovčici.  

Pune tri godine trajalo je njezino ishođenje, zbog raznih poteškoća. S gradnjom samostana smo trebali započeti istovremeno s izgradnjom nove crkve - međutim, najprije zbog imovinsko - pravnih odnosa, a kasnije zbog nepriznavanja natječaja iz 1994. godine, nismo mogli dobiti lokacijsku, odnosno građevinsku dozvolu.