×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 378

Deveta, posljednja Sveta ura u Dehonijanskoj godini održat će se u prvi četvrtak u mjesecu, 7. lipnja 2018., u župama djelovanja otaca dehonijanaca u zagrebačkoj Trnovčici i Kutinskoj Slatini. Dan kasnije, na svetkovinu Srca Isusova, u petak, 8. lipnja završit će se Dehonijanska godina kojom se željelo proslaviti niz dehonijanskih jubileja, napose 140. obljetnica osnutka družbe svećenika Srca Isusova, dehonijanaca, 15. obljetnica Hrvatske dehonijanske mladeži te 25. obljetnica župe u Trnovčici kojom upravljaju oci dehonijanci.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u ponedjeljak 4. lipnja u Nadbiskupskom dvoru generala Družbe svećenika Srca Isusova, dehonijanaca o. Carlosa Enriquea Caamana i generalnog vijećnika reda o. Artura Saneckog.

Ponedjeljak, 04 Lipanj 2018 01:33

Dehonijanska mladež proslavila 15. rođendan

Petnaesta obljetnica djelovanja Hrvatske dehonijanske mladeži svečano je proslavljena u subotu, 2. lipnja 2018. u župi Marije Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea u zagrebačkoj Trnovčici. Tom prigodom euharistijsko slavlje predvodio je o. Andrzej Wośko SCJ, duhovnik zajednice mladih, u zajedništvu s o. Carlosom Enriqueom Caamañom, generalom družbe svećenika Srca Isusova, dehonijanaca, o. Arturom Saneckim, generalnim vijećnikom, Władysławom Machom, poglavarom Austrijsko-hrvatskog distrikta, o. Antunom Ulaczykom, o. Arturom Makarom, vlč. Tomislavom Kraljem, župnikom župe sv. Nikole iz Bistre, i o. Mirkom Sadakom, župnikom domaćinom.

Srijeda, 02 Svibanj 2018 20:42

13. Dehonijada - poziv na prijave!

Hrvatska dehonijanska mladež župe BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea, Trnovčica-Zagreb poziva na 13. DEHONIJADU koja će se održati u subotu, 2. lipnja 2018. o 15. obljetnici HDM-a u Dehonijanskoj godini! Prijave traju do 15. svibnja ili do isteka kapaciteta tj. max.  20 ekipa.

Osma, pretposljednja Sveta ura u Dehonijanskoj godini održat će se u prvi četvrtak u mjesecu, 3. svibnja 2018., u župama djelovanja otaca Dehonijanaca u Trnovčici i Kutinskoj Slatini.

Papa Franjo imenovao je u petak, 6. travnja 2018. o. Heinricha Wilmera, SCJ, generala Družbe svećenika Srca Isusova, dehonijanaca, novim biskupom Biskupije Hildesheim (Njemačka). O. Wilmer deseti je general Družbe, a dolazi upravljati novom biskupijom kao njezin 71. Pastir. O. Wilmer ujedno je i dvadeset i peti dehonijanski biskup u Katoličkoj Crkvi. Biskupija Hildesheim, koja uključuje grad Hannover, jedna je od starijih, utemeljena 815. godine i smještena je na sjeveru Njemačke. Broji 119 župa i oko 200 svećenika te oko 610.000 katolika. 

Koordinator Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa, o. Andrzej Wośko, dehonijanac, uputio je svim štovateljima Božjega milosrđa poruku u povodu svetkovine Uskrsa i svetkovine Božjega milosrđa koja se od 2000. godine, po odluci pape Ivana Pavla II., slavi na prvu nedjelju iza Uskrsa.

Sedma Sveta ura od ukupno devet u Dehonijanskoj godini održat će se na Veliki četvrtak, 29. ožujka, u 23 sata u župi BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea u zagrebačkoj Trnovčici.

Srijeda, 14 Ožujak 2018 15:36

O. Dehon - Apostol Božjeg Srca

U 2018. godini obilježava se više važnih "dehonijanskih" obljetnica: 175. obljetnica rođenja o. Dehona, utemeljitelja Družbe svećenika Srca Isusova (14. 3. 1843.), 150. obljetnica njegova svećeničkog ređenja (19. 12. 1868.) i 140. obljetnica osnutka Družbe (28. 6. 1878.). Te su obljetnice i razlog proglašenja Dehonijanske godine u Austrijsko-hrvatskom Distriktu, koja će svoj vrhunac imati u lipnju kada se očekuje dolazak o. Generala Heinricha Wilmera SCJ u Zagreb (1. - 3. lipnja 2018.). No, tko je o. Leon Ivan Dehon koji se nalazi u središtu svih ovih obljetnica i milosnih zbivanja, saznajte iz daljnjeg teksta...

Srijeda, 14 Ožujak 2018 00:11

Sretan Ti rođendan, oče Dehone!

U prigodi 175. rođendana sl. B. oca Leona Dehona, 13. ožujka, Dehonijanska mladež priredila je igrokaz o njegovu životu. Na taj način željela je izraziti svoju zahvalnost i privržnost karizmi zadovoljštine i ljubavi prema Presvetom Srcu Isusovu, koju je živio i na koju je poticao o. Dehon!

Stranica 1 od 5