×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 377
Četvrtak, 12 Travanj 2007 11:15

Dehonijanska duhovnost

Napisao/la

Ako bi bilo nužno pronaći neko čvrsto načelo i snažnu liniju dehonijanske duhovnosti, to u skladu s ocem Dehonom vidio bi je u tvrdnji da je po Isusu iz Nazareta Bog dao sebe ljudima.

"Isus, naš Gospodin - je dar Božji" - napisao je o. Dehon u razmatranju  posvećenom evanđeoskoj perikopi o razgovoru Isusa s Samaritankom.

Četvrtak, 12 Travanj 2007 11:11

Srce Isusovo

Napisao/la

Duhovnost Srca Isusova - iz dehonijanskog glasnika Vrijeme Srca

Zadovoljština ranjenome Srcu
Štovanje Srca Isusova nalazi se u središtu biblijske poruke. Pripada otajstvu svetoga trodnevlja. Stavlja pred nas živi prizor Kristove otvorene rane na boku, iz koje izviru krv i voda. To je biblijska ikona štovanja Srca Isusova u kršćanstvu.

Četvrtak, 12 Travanj 2007 11:09

Meditacija

Napisao/la

Odgajati za molitvu - slušanje Riječi: Iv 1, 35-39
 
Učitelju, gdje stanuješ? Gdje ti je boravište? Gdje si našao mjesto počinka? Isusovi učenici su odmah bili zaneseni njegovim naukom i snagom Isusove osobe. To je na neki način ljubav, zahvaćenost na prvi pogled.
I mi bismo htjeli prodrijeti u tajne Isusove osobe. Govorimo o dubokom kršćanskom iskustvu, o susretu sa živim Bogom.

Četvrtak, 12 Travanj 2007 11:06

Pobožnosti

Napisao/la

"Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti. Uzmite jaram moj na sebe i učite od mene, jer sam krotka i ponizna srca" (Mt 11, 28? ? 29).

Prihvaćamo Kristov poziv, koji želi da budemo blaga i ponizna srca. Jer Njegov život je i naš život. Njegove riječi naš su putokaz. Privučeni Njegovom ljubavlju, hodamo Njegovim stopama i težimo k svetosti. Za nas kršćane najveće bogatstvo su prijateljstvo i zajedništvo s Kristom.

Četvrtak, 12 Travanj 2007 11:02

Naša molitva

Napisao/la

"Zaklinjem vas braćo, milosrđem Božjim da prinesete sebe, kao žrtvu, živu, svetu i ugodnu Bogu - kao svoje duhovno bogoslužje". (Rim 12,1)

Oče sveti, Ti si nas pozvao po Srcu svoga Sina da budemo sjedinjeni s Njegovom spasonosnom ljubavlju u životu žrtve; neka nas On sjedini svojom smrću i uskrsnućem i u zadovoljštini koju vrši u Crkvi. Posveti nas u istini, promijeni nas u Kristu, za sluge drugima, daruj nam blagost Njegova Srca.

Srijeda, 02 Svibanj 2007 11:01

Dvanaest obećanja Srca Isusova

Napisao/la

Koncem XVII. stoljeća božanski je Spasitelj odabrao redovnicu Margaretu Alacoque (Alakok). Mnogo puta joj se sam ukazao i učio je kako treba štovati njegovo Presveto Srce, dao joj upute i zapovijed kako da proširi tu pobožnost. U jednome ukazanju Isus je rekao: »Moje Božansko Srce je tako puno ljubavi prema ljudima da nije više u stanju zadržati taj plamen. Pomozi mi da plamen moga Srca obasja sve ljude i dadne im potrebne milosti.«

Nedjelja, 19 Prosinac 2010 09:58

Devetnica u čast sl. B. o. Leona Ivana Dehona

Napisao/la

LITANIJE U ČAST SLUGE BOŽJEGA O. LEONA DEHONA 
/za privatnu uporabu/