×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 377

Kada se spomene ime ove svetice mnogi se sjete Presvetoga Srca Isusova i pobožnosti Prvih petaka. Ista ta većina nas vjernika rijetko je upoznata s činjenicom da je ta pobožnost i štovanje Presvetoga Srca zapravo duboko franjevačka. Naime sv. Franjo je, kao i svi sveci,  nosio Isusa u srcu (Čel 1, 115), a njegova braća svjedoče da je sv. Franjo imao svoje mjesto u Isusovu srcu.

Utorak, 16 Listopad 2018 17:15

SVETA MARGARETA MARIJA ALACOQUE

SVETA MARGARETA MARIJA ALACOQUE
Margarete Alacoque rodila se 22. srpnja 1647. u Lautecouru (Lotekur) nedaleko od grada Paray-le-Moniala  u pokrajini Burgundiji. Njezin  otac Claude Alacoque bio je kraljevski bilježnik. Umro je mlad, ostavivši iza sebe brojnu obitelj. Majka Filiberta kao udovica nastavila je brinuti se za svoju djecu, a od nekih se sinova zbog toga morala i odijeliti. Margaretu, kojoj je bilo osam godina, povjerila ju je klarisama u Charolesu.

Utorak, 16 Listopad 2018 15:30

Biskupsko ređenje o. Heiner Wilmer, SCJ

Otac Heiner Wilmer, SCJ, bivši generalni upravitelj Družbe svećenika Srca Isusova, a prije toga i njemački provincijal, 1. rujna o. g. svečano je uveden u biskupsku službu i posvećen za 71. biskupa Biskupije Hildesheim – treće po veličini njemačke biskupije. Svečanom misnom slavlju koje je trajalo više od tri i pol sata nazočio je velik broj svećenika iz Njemačke provincije svećenika Srca Isusova kao i iz Družbe iz cijelog svijeta te oko 4 do 5 tisuća vjernika.

Utorak, 16 Listopad 2018 15:27

Razgovor sa novim generalom našeg Reda

Živjeti Evanđelje – to je prioritet!

 

Razgovor s novim generalnim upraviteljem Družbe

svećenika Srca Isusova o. Carlosom Luisom Suarezom Codorniuom

 

Osjećam neizmjernu zahvalnost prema dragom Bogu jer je povjerena mi zadaća upravljanja našom Družbom nešto tako veliko – istaknuo je p. Carlos Luis Suarez Codorniu, SCJ, novi Generalni upravitelj (general) Družbe svećenika Srca Isusova (dehonijanci), izabran na tu dužnost 20. srpnja 2018. na XXIV. Generalnoj skupštini (kapitul) u Rimu. Otac Carlos Luis rođen je 1965. na Kanarskim otocima, a zadnjih više od 30 godina života proveo je u Venezueli. Tamo je, između ostalih dužnosti, obnašao i službu dekana Teološkog fakulteta na Katoličkom sveučilištu u Caracasu.

Utorak, 16 Listopad 2018 15:18

bl. Ivan Marija Mendez

Bl. Ivan Marija Mendez

(Juan Maria de la Cruz)

 

Papa Ivan Pavao II., 11. ožujka 2001., blaženim je proglasio o. Ivana Mariju od Križa Mendeza, SCJ, prvog dehonijanskog blaženika. Blaženim je proglašen zajedno s još 232 Španjolca kojima je tijekom Građanskog rata u Španjolskoj u razdoblju od 1936. do 1939. oduzet život samo zato što su vjerovali u Boga.

Družba svećenika Srca Isusova 22. rujna slavi uspomenu na ovog svoga Brata, neumornog tražitelj Boga i zaštitnika dehonijanskih zvanja. To je, za sada, jedini dehonijanski blaženik.

Dok je Hrvatska dehonijanska mladež boravila na Susretu Hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru, 29. i 30. travnja 2017., mladi koji njeguju dehonijansku karizmu u Poljskoj susreli su se na Dehonijanskom bdjenju mladih (Sercańskie czuwanie młodzieży) u Bełchatówu, u župi koja poput one zagrebačke u kojoj djeluju oci dehonijanci, nosi naziv Marije Majke Crkve... Kako je bilo na susretu iz pera sudionika, a u prijevodu p. Andrzeja Wośka SCJ.

Četvrtak, 06 Srpanj 2006 08:52

Povijest Družbe u Hrvatskoj

Prvi Svećenik Srca Isusova koji je na neki način stupio u kontakt s Crkvom u Hrvatskoj bio je p. Heinrich Bohmer, član njemačke provincije. On je u teškim vremenima materijalno pomagao mnogim redovničkim zajednicama časnih sestara, kao i bogoslovijama u Zagrebu i Đakovu (nabavke i donacije nekih strojeva koji su nedostajali i sl.)

Četvrtak, 06 Srpanj 2006 08:46

Prva zvanja iz Hrvatske

Godine 1984. Zvonko Šeremet iz Slavonskog Broda odlazi najprije u Beč i započinje postulat, a kasnije nastavlja svoju redovničku formaciju u Poljskoj.

Tamo najprije završava novicijat u Stopnici 1986. g. te zatim nastavlja filozofsko - teološki studij u Misijskom sjemeništu u Stadnikama (dehonijanska bogoslovija u Poljskoj).

Četvrtak, 06 Srpanj 2006 08:43

Naša djelatnost

U počecima naše prisutnosti u Hrvatskoj uglavnom se bavimo dušobrižništvom i to na dvije župe. U Zagrebu u župi Marije Majke Crkve (u naselju Trnovčica), a od 2002. godine i na župi u Požeškim Sesvetama.

Za druge djelatnosti koje su inače specifične za našu redovničku zajednicu, za sada nemamo mogućnosti, zbog malog broja članova.

Četvrtak, 06 Srpanj 2006 08:36

Distrikt ACR

Zbog nedovoljnog broja članova, kako u Austriji (7), tako i u Hrvatskoj (5), Družba Svećenika Srca Isusova u Hrvatskoj još nema status Provincije, nego zajedno s Austrijom čini Austrijsko - hrvatski Distrikt ACR (Austro-CRoato), koji je od lipnja 2006. godine neposredno ovisan o Generalnoj upravi Družbe u Rimu.

Stranica 1 od 4