×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 377
Četvrtak, 06 Srpanj 2006 23:57

Karizma Družbe

Napisao/la

Svaka redovnička zajednica u sklopu katoličke Crkve ima određenu karizmu, zbog koje je i nastala.Tako je kod franjevaca naglašeno siromaštvo, kod isusovaca poslušnost, kod dominikanaca propovijedanje.

Naša karizma, koja nas razlikuje od drugih i po kojoj smo prepoznatljivi između drugih redovničkih zajednica je život u duhu ljubavi, naknade i zadovoljštine.

Glavno geslo našeg života kojim nastojimo živjeti je Isusovo predanje Ocu izraženo riječima: "Ecce venio" (evo dolazim).

Sve što doživljavamo, osobito kao neugodno i teško prihvaćamo u duhu naknade i zadovoljštine. Kao što je Isus za nas prikazao samoga sebe kao žrtvu, tako i mi želimo prikazati svoj život kao žrtvu ljubavi i zadovoljštine, osobito za one koji su hladni i ravnodušni prema Bogu, koji odbacuju Božju ljubav koja nam se je snažno očitovala u Isusovom probodenom Srcu.

U tom duhu želimo živjeti prihvaćajući sve ono što predstavlja naš osobni križ. Naša karizma je stoga, ukratko rečeno ljubav i potpuno predanje Presvetom Srcu Isusovu.

Tu ljubav na poseban način izražavamo dnevnom adoracijom pred Presvetim, koja nas obvezuje prema našim Konstitucijama (Pravilo Družbe) i molitvom "Evo Srca".

Već sam naziv Družbe govori o našoj glavnoj karizmi u Crkvi i u svijetu, a to je da budemo apostoli Božanskoga Srca, propovijedajući ljubav Božju prema čovjeku i čineći sve da uzvratimo toj Ljubavi svojim životom i apostolatom.

Središnje mjesto karizme Dehonijanaca, odnosno njihove duhovnosti, jest duh ljubavi i naknade s naglaskom na Euharistiju i klanjanju pred svečano izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Pročitano 1284 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 18 Svibanj 2017 00:03