×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 377
Petak, 07 Srpanj 2006 00:08

Nastanak Družbe svećenika Srca Isusova

Napisao/la

Družba Svećenika Srca Isusova je jedna od novijih u svijetu. (SCJ - su inicijali od dijela latinskog naziva Družbe "Congregatio Sacerdotes a Sacro Corde Jesu".)

U Hrvatskoj, a i drugdje u svijetu proširen je naziv "dehonijanci", prema osnivaču Družbe o. Dehonu. Osnovana je 1878. godine u St. Quetinu u Francuskoj.

Petak, 07 Srpanj 2006 00:03

Djelatnost Družbe u svijetu

Napisao/la

U suvremenom svijetu naša redovnička zajednica zastupljena je i rasprostranjena na svim kontinentima, u 43 država svijeta.

Općenito svećenici - redovnici za razliku od biskupijskih svećenika imaju specifično poslanje u Crkvi. Dok biskupijski svećenici imaju za osnovnu zadaću vođenje župa i župnog pastorala, redovnici imaju drugačije poslanje.

Četvrtak, 06 Srpanj 2006 23:57

Karizma Družbe

Napisao/la

Svaka redovnička zajednica u sklopu katoličke Crkve ima određenu karizmu, zbog koje je i nastala.Tako je kod franjevaca naglašeno siromaštvo, kod isusovaca poslušnost, kod dominikanaca propovijedanje.

Naša karizma, koja nas razlikuje od drugih i po kojoj smo prepoznatljivi između drugih redovničkih zajednica je život u duhu ljubavi, naknade i zadovoljštine.

Srijeda, 12 Srpanj 2006 23:54

Duhovna formacija

Napisao/la

Period osnovnog formacijskog odgoja mladog dehonijanca traje sedam godina za svećeničkog pripravnika i pet godina za časnog brata u redovništvu.

Prije tog perioda kandidat prolazi kroz postulat, u kojem se obavlja osnovna duhovna priprava za ulazak u novicijat, koji traje jednu godinu.

Subota, 14 Travanj 2007 23:44

Kratka biografija našeg prvog blaženika

Napisao/la

Svećenički poziv


Juan Maria od Križa rođen je u San Esteban de los Patos, 25.09.1891.  Umro je u Silla (Valencia) - 23. 08.1936. Proglašen je  blaženim 11. ožujka 2001. u Rimu.

Rodio se u malenom mjestu san Esteban de los Patos, u plemenitoj kršćanskoj obitelji. Iako siromašna, obitelj je bila otvorena životu i čvrsta u vjeri prožetoj svakodnevnim obvezama.